Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Holtenaren beleven uitstekende Triathlon Holten

Marco Muller wist op de achtste bij de mannen twee prijzen in de wacht te slepen. De Holtenaar schreef het algehele klassement op zijn naam en kroonde zich daardoor ook Holtens kampioen. Ook de Holtense Susan Boode sloeg een dubbelslag door als snelste vrouw het plaatselijk kampioenschap op haar naam te schrijven.

Marco Muller geeft aan dit jaar eindelijk eens kunnen hebben genieten van de triathlon. Alle onderdelen verliepen prima, geeft hij aan na de prijsuitreiking. “Ik was snel uit het water. Fietsen ging wonderbaarlijk lekker. Daar haalde ik al voorsprong. Wel had ik Glenn vlak achter me. Ook het lopen ging goed. Ik heb eindelijk eens om me heen kunnen kijken. Dan zie je pas hoeveel feestende mensen er langs het parcours staan. Andere jaren heb ik mezelf daar nooit de tijd voor gegeven.”

Muller wist uiteindelijk een winnende tijd neer te zetten van 01:05:44. Daarmee volgde hij het voorbeeld van broer Mark Muller, die eerder op de dag de olympic distance al had gewonnen. Op de achtste eindigde Glenn ten Berge zowel in het algehele klassement als in de strijd om het Holtens kampioenschap op een tweede plaats. Met zijn tijd van 01:06:49 was hij uiteindelijk een minuut langzamer dan Muller. De Rijssense Pim Bakker maakte het podium compleet. Dat deed Stefan Pekkeriet in de strijd om het Holtens kampioenschap.

Evenals Marco Muller wist ook de Holtense Susan Boode zowel het algehele klassement als het plaatselijke kampioenschap op haar naam te schrijven. Met haar tijd van 01:23:16

bleef Boode de Holtense Anja Beldman (01:26:18) voor. Nienke Ensink, eveneens afkomstig uit Holten, wist het brons te veroveren.

,,Het ging goed ondanks een paar hindernissen’’, vertelt winnares Boode. ,,Vlak voor de start had ik namelijk nog een lekke band. Gelukkig kon ik wiel overzetten van iemand anders. En tweeëneenhalve week heb ik een gekneusde rib opgelopen. Ik heb veel pijnstillers genomen en had er daardoor gelukkig geen last van. Het was dus even stressen vandaag. Maar ik heb al eerder het Holtens kampioenschap gewonnen en kon dus wel uit ervaring putten.’’

Uitslag achtste recreanten mannen
1. Marco Muller – Holten – 01:05:44
2. Glenn ten Berge – Holten – 01:06:49
3. Pim Bakker- Rijssen – 01:11:09

Uitslag Holtens kampioenschap achtste recreanten mannen
1. Marco Muller – 01:05:44
2. Glenn ten Berge – 01:06:49
3. Stefan Pekkeriet – 01:11:33

Uitslag achtste recreanten en Holtens kampioenschap vrouwen
1. Susan Boode - Holten - 01:23:16
2. Anja Beldman - Holten - 01:26:18
3. Nienke Ensink - Holten - 01:26:18

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners