Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het triatlondorp de snelste atleten op de achtste triatlon en legden daarmee automatisch beslag op de eerste plek in de strijd om het plaatselijke kampioenschap. Op de Olympische afstand bleek het Holtens kampioenschap een prooi te zijn voor Andy de Jong en Leonie Bouwmeester.

In Holten werd al snel duidelijk dat Hugo Overmeen - startend in de laatste startgroep - op het Holtens kampioenschap afstevende. Met nog een ronde te gaan op het loopparcours maakte de triatleet ook nog volop kans om zich tot de allersnelste deelnemer op de achtste triatlon te kronen.

Aangemoedigd door de speakers en het massaal aanwezige publiek snelde Overmeen naar een tijd van 01:08:49. Hij mocht zich daarmee de snelste triatleet én Holtens kampioen noemen. Wat na binnenhalen van de titel zijn gevoel was? ,,Een enorme vreugde”, sprak Overmeen.

,,Dit had ik niet verwacht”, vervolgde de kersverse winnaar van de Triathlon Holten. ,,Natuurlijk wil je altijd meedoen om de eerste plaats, maar ik ben er onbevangen in gegaan. Ik had niet verwacht dat ik vandaag zo goed zo zijn. Het zwemmen ging fantastisch en het fietsen en lopen ook. De wissel kon misschien nog beter maar dat zijn details.”

Overmeen was daarnaast ook vol lof over de steun vanuit het publiek, dat hem tot grote hoogte wist stuwen. ,,Er stonden veel bekenden langs de kant en dat geeft iets extra’s. Ik hoorde de hele tijd mijn naam en dat gaf mij vleugels. Het is wel de bedoeling dat ik dit vanavond nog even ga vieren. Het is altijd gezellig hier in Holten.”

Ook voor Marleen Meij lag er zaterdag ongetwijfeld een mooie avond in het verschiet. De triatlete uit Holten mocht zich op de achtste triatlon de snelste vrouw noemen en kroonde zich daarmee ook tot Holtens kampioen.

,,Ik woon pas sinds vorig jaar in Holten. Het is ook pas mijn eerste keer dat ik hier meedoe”, sprak Meij na afloop van haar winnende race. ,,Ik kende Holten wel en wist wel dat er hier een triatlon was, maar ik heb een tijdje in Nijmegen gewoond en ben in Alphen aan den Rijn opgegroeid. Ik werk sinds kort in Almelo en daarom moesten we een beetje deze kant op.”

Alhoewel Meij al een aantal jaar deelneemt aan triatlons kwam de dubbele zege in Holten wel als een verrassing. ,,Het zwemmen is mijn minste onderdeel. Daar ben ik altijd een beetje onzeker over. Ik heb ook al een paar weken last van mijn knie, maar daar wilde ik mij niet door laten stoppen. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om hier in Holten niet aan de start te verschijnen.”

Ook Andy de Jong was blij dat hij in Holten aan de start verscheen. Op de Olympische afstand kroonde de triatleet zich voor het eerst tot Holtens kampioen. ,,Het was zwaar. De wind was zwaar en er kwam ook nog regen bij. Het parcours was glad en daardoor wordt je voorzichtig”, blikte De Jong terug op zijn race.

,,Het is voor mij de eerste keer dat ik Holtens kampioen ben. Ik heb al wel drie keer op het podium gestaan. Vorig jaar heb ik een hele zware aanloop naar de Triathlon Holten gehad. Dat ik nu gewonnen heb, daar ben ik blij mee. Deze kan ik afvinken.”

Ook Leonie Bouwmeester mag zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Waar De Jong de wedstrijd bij de mannen won, daar kroonde Bouwmeester zich tot de snelste Holtense vrouw op de Olympische afstand. ,,Ik had geen idee wat ik moest verwachten”, sprak Bouwmeester.

,,Ik ziet niet bij de triatlonclub hier in Holten, maar ik train samen met een paar vriendinnen. Dan trainen we vooral het fietsen en het lopen”, aldus de kersverse Holtens kampioene. ,,Ik heb dit jaar wel meegedaan aan de zwemclinic en dat was super fijn. Dat gaf mij wel zelfvertrouwen. Ik ben was blij dat ik de Domelaar overleefd had en daarna wordt het voor mij pas leuk.”

Uitslag achtste triatlon mannen
1. Hugo Overmeen - Holten - 01:08:49
2. Max Nijhuis - Markelo - 01:08:57
3. Charles Helsper - Driebergen-Rijsenburg - 01:09:39

Uitslag achtste triatlon vrouwen
1. Marleen Meij - Holten - 01:12:15
2. Liselot Goris - Enschede - 01:18:09
3. Lieke Smale - Holten - 01:18:38

Uitslag achtste triatlon Holtenaren mannen
1. Hugo Overmeen - 01:08:49
2. Edwin Bolink - 01:11:27
3. Robin Klein Boonschate - 01:12:37

Uitslag achtste triatlon Holtenaren vrouwen
1. Marleen Meij - 01:12:15
2. Lieke Smale - 01:18:38
3. Femke Nauta - 01:20:39

Uitslag Olympische afstand mannen
1. Niels Grote Beverborg - Zuidlaren - 02:08:50
2. Bart Veurink - Bruchterveld - 02:09:02
3. Klaus Schlüter - Vreden - 02:14:26

Uitslag Olympische afstand vrouwen
1. Anne Zijderveld - Nieuw-Heeten - 02:23:56
2. Floortje Cieraad - Amsterdam - 02:24:35
3. Deborah Wissink - Diepenheim - 02:25:16

Uitslag Olympische afstand Holtenaren mannen
1. Andy de Jong - 02:25:40
2. Stefan Pekkeriet - 02:27:24
3. Niels van Coeverden - 02:30:18

Uitslag Olympische afstand Holtenaren vrouwen
1. Leonie Bouwmeester - 02:47:39
2. Karin Reterink - 02:54:41
3. Nienke Schaap - 02:57:35

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder

Vermeylen wint spektakelstuk bij de elite vrouwen

Nieuw-Zeelander Staufenberg is de snelste man

De 37ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Belgische en Nieuw-Zeelandse overwinning op. Jolien Vermeylen en Janus Staufenberg mochten tijdens de huldiging uiteind..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners