Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij de mannen als winnaar als de bus. De Française Mathilde Gautier mocht zich in het Sallandse dorp de snelste triatlete noemen.

Baxter Cabrera maakte tijdens het fietsen onderdeel uit van de kopgroep en wist tijdens het looponderdeel de concurrentie af te schudden. De versnelling die de Spanjaard plaatse na de eerste doorkomst door de Holtense triathlonarena bleek zijn concurrenten uiteindelijk te machtig. Tot vreugde van de Spaanse triatleet.

,,Ik ben heel blij. Ik had startnummer 1 en dat nummer wilde ik ook in de wedstrijd behalen”, sprak Baxter Cabrera na afloop van zijn winnende race. ,,Het zorgde ook voor druk. Iedereen kijkt naar jou. Ik heb het finishlint ook al heel lang niet meer vastgehouden. Daarom wilde ik graag winnen.”

Ook Mathilde Gautier kon in Holten juichen. De Franse triatlete bleef de Britse Sophie Alden en Olivia Mathias voor en schreef daarmee de wedstrijd bij de elite vrouwen op haar naam. Gautier keek na afloop met tevredenheid terug op haar overwinning.

,,Het zwemmen ging goed en bij het fietsen werkte ik samen met een Engels meisje. Daardoor hadden we een redelijke voorsprong. Tijdens het lopen bleef ik gaan. Ik ben heel blij dat ik gewonnen heb. Ik had het niet verwacht. Ik heb een jaarlang geen wedstrijden gedaan omdat ik last had van een blessure aan mijn voet.”

Zowel Baxter Cabrera als Gautier waren daarnaast spreken over de wedstrijd in Holten. Beide winnaars hadden complimenten over de organisatie van de Holtense triathlon. ,,In 2019 heb ik ook in Holten meegedaan. Toen werd ik derde. Ik vind Holten een leuke wedstrijd om te lopen. Het is goed georganiseerd en de mensen zijn heel vriendelijk” aldus Gautier.

,,Het was mijn eerste keer in Holten en het parcours was geweldig”, was ook Baxter Cabrera te spreken over de Triathlon Holten. ,,Het water van de Domelaar was heel helder en ook het fietsparcours was mooi. Bij het lopen ging het op en neer. Dat vond ik ook mooi. Het weer was ook perfect. Perfecte omstandigheden hebben uiteindelijk geleid tot een perfecte race.”

Uitslag Europe Triathlon Premium Cup men:
1. Sergio Baxter Cabrera – Spanje – 00:53:27
2. Jack Willis – Groot Brittannië – 00:53:34
3. Thomas Bishop – Groot Brittannië – 00:53:38

Uitslag Europe Triathlon Premium Cup women:
1. Mathilde Gautier – Frankrijk – 00:59:12
2. Sophie Alden – Groot Brittannië – 00:59:19
3. Olivia Mathias – Groot Brittannië – 00:59:33

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners