Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Wim van den Broek, één van de meest bekende speakers en een icoon uit de triathlonsport, neemt dit jaar afscheid van zijn speakersrol. Dat afscheid viert Van den Broek tijdens de Triathlon Holten. Daar waar hij sinds 1991 meer dan 25 keer de atleten en het publiek toesprak en waar hij dat nog één keer doet tijdens het weekend van 1 en 2 juli.

De organisatie van de Triathlon Holten bedankt en eert Wim onder meer middels zijn eigen 'Wim van den Broek startserie' op de zaterdag. Vrienden, naasten en bekenden uit de sportwereld kunnen zo samen starten om Wim's indrukwekkende speakerscarriere en het afscheid te vieren. De inschrijving voor die serie is sinds 2 februari geopend.

Het initiatief voor de speciale startserie is in de triathlon-wereld met enorm veel enthousiasme begroet. Veel gevestigde namen uit het verleden én heden hebben zich reeds aangemeld en zullen deelnemen op 2 juli. Deze serie lijkt naast een fantastisch eerbetoon aan Wim van de Broek uit te groeien tot een grote reünie-race. Een overzicht van de atleten die zich reeds hebben opgegeven is te vinden bij de inschrijflijsten op de website van de Triathlon Holten.

Omdat de animo zelfs te groot is voor één serie, heeft de organisatie besloten een extra Wim van den Broek startserie te openen. Opgeven voor deze tweede serie is alleen mogelijk op uitnodiging. Vis je als triatleet achter het net voor deze series, maar wil je op 2 juli in Holten toch graag racen? Schrijf je dan in voor de Olympische Afstand: daarvoor zijn momenteel nog startplaatsen beschikbaar. Bovendien ben je op tijd klaar om de deelnemers aan de Wim van den Broek series aan te moedigen. Inschrijven doe je hier.

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder

Vermeylen wint spektakelstuk bij de elite vrouwen

Nieuw-Zeelander Staufenberg is de snelste man

De 37ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Belgische en Nieuw-Zeelandse overwinning op. Jolien Vermeylen en Janus Staufenberg mochten tijdens de huldiging uiteind..

lees verder

Australische dubbelslag op vrijdag

Hepburn en Crome winnen bij de junioren

De eerste dag van de Triathlon Holten leverde vrijdagavond een dubbele Australische zege op. In het triatlondorp kroonde Australiër Jack Crome zich tot winnaar van de Triathlo..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners