Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Nieuw-Zeelander Staufenberg is de snelste man

De 37ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Belgische en Nieuw-Zeelandse overwinning op. Jolien Vermeylen en Janus Staufenberg mochten tijdens de huldiging uiteindelijk plaatsnemen op het hoogste ereschavot. Zij wonnen respectievelijk de wedstrijd bij de elite vrouwen en de elite mannen.

Bij de elite vrouwen ontaarde de wedstrijd in een Nederlands-Belgisch onderonsje. Na het zwemonderdeel ontstond er in eerste instantie een kopgroep van zeven triatletes. Die leidende groep - met onder meer Rachel Klamer - kon tijdens het fietsen rekenen op een voorsprong van zo’n 30 seconden op de achtervolgende groep.

Na de wissel fietsen-lopen bleven er nog twee koplopers over. Klamer kreeg daarbij gezelschap van de Belgische Jolien Vermeylen. Op het 5 kilometer lange loopparcours vocht het tweetal vervolgens een zinderende strijd uit. Tijdens het laatste onderdeel liepen Klamer en Vermeylen zij aan zij en was het veelal stuivertje wisselen wat betreft de leiding in de wedstrijd.

Dat het op een eindsprint aan zou komen stond daarmee al snel vast. Uiteindelijk was het Vermeylen die over de betere benen beschikte. Op ongeveer 150 meter van de finish plaatste de Belgische een versnelling en wist zij het beslissende gaatje te slaan. Vermeylen kwam in een tijd van 01:00:06 als eerste over de finish, op slechts vier seconden gevolgd door Klamer.

,,De een versnelde en daarna weer de ander. We kwamen niet los. Ik heb nog nooit gehad dat we met z’n tweeën zo aan kop liepen”, sprak winnares Vermeylen na afloop. ,,Waarom ik gewonnen heb? Toeval. Misschien komt het omdat ik net een binnenbochtje had. Rachel versnelde op een gegeven moment en ik moest bijna lossen. Ik dacht: ‘Allee’. Ik kon alleen maar doorlopen en denk ook dat het een hele lelijke finish was.”

Voor de Belgische was het haar derde deelname aan de Triathlon Holten. Waar Vermeylen de bij haar eerdere deelnames in de middenmoot eindigde, leverde haar derde opwachting in Holten dus een zege op. ,,Ik werd de vorige twee keer telkens gelost op de Holterberg. Ik had Holten deze keer ook met een rood kruis er doorheen in mijn agenda gezet als een wedstrijd waar ik niet meer aan mee wilde doen. Maar de afgelopen tijd heb ik ook veel geoefend. Het was een leuke race.”

Klamer sprak na haar zilveren race van een ‘mooie en eerlijke’ wedstrijd. ,,Ik wist ook dat we aan elkaar gewaagd waren”, aldus Klamer over de tweestrijd met Vermeylen. ,,Uiteindelijk had zij de betere benen. Ik denk wel dat ik tevreden kan zijn. Natuurlijk wilde ik deze wedstrijd winnen maar ik heb ook last van blessure, een scheurtje in mijn hamstring. Daar heb ik al lange tijd last van en dat herstelt niet vanzelf. Ik kan op dit moment niet trainen of racen zonder dat ik daar last van heb.”

Waar het bij de elite vrouwen op een eindsprint aankwam, daar kondigde de winnaar bij de mannen zich sneller aan. Tijdens het looponderdeel door de straten van Holten wist Janus Staufenberg al snel een gaatje te slaan met de concurrentie. De triatleet uit Nieuw-Zeeland kon zodoende naar de zege soleren.

,,Vorig weekend ben ik gecrasht dus ik wist dat ik vandaag op de fiets moest blijven zitten”, sprak de winnaar bij de elite mannen. Het waren begrijpelijk woorden van Staufenberg, die finishte in een nat Holten. ,,Tijdens het lopen kon ik het verschil maken. Ik ben heel blij.”

Uitslag Triathlon Premium Cup Women
1. Jolien Vermeylen - België - 01:00:06
2. Rachel Klamer - Nederland - 01:00:10
3. Olivia Thornbury - 01:00:46

Uitslag Triathlon Premium Cup Men
1. Janus Staufenberg - Nieuw-Zeeland - 00:53:49
2. Bradley Course - Australië - 00:54:00
3. Daniel Damian - Canada - 00:54:13

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners