Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Hepburn en Crome winnen bij de junioren

De eerste dag van de Triathlon Holten leverde vrijdagavond een dubbele Australische zege op. In het triatlondorp kroonde Australiër Jack Crome zich tot winnaar van de Triathlon Junior Cup Men, terwijl zijn landgenoot Rhianna Hepburn bij de junioren de snelste vrouw bleek.

Terwijl de avond langzaam maar zeker over Holten viel kwam de Australiër Jack Crome als eerste man over de finish bij de wedstrijd voor de junioren mannen. Crome leidde de race vanaf het zwemonderdeel in de Domelaar en maakte in het restant van de wedstrijd onderdeel uit van een kopgroep van vier triatleten.

,,Het zwemmen ging goed. Ik was als eerste uit het water en hoefde daarom met niemand te vechten”, sprak de Australische winnaar na afloop van de wedstrijd in Holten. ,,Tijdens het fietsen zat ik samen met mijn maat Thomas Feldman, Benjamin Airey en een Est in de kopgroep en konden we samen fietsen. Tijdens het lopen waren we ook nog samen. Het lopen is normaal mijn mindere onderdeel, maar het fietsen ging goed en het lopen ook. Alles viel vandaag samen.”

Crome startte in Holten met startnummer 1, maar had desondanks niet gerekend op een zege. ,,Dit is een kleine verrassing. Het WK komt eraan en dit was voor mij een test om te zien hoe het gaat. Ik dacht dat het lastig ging worden, maar uiteindelijk viel dat mee. In Australië zijn we hete zomers gewend, maar hier was het 22 of 23 graden. Dat was perfect.”

Een klein uur voordat Crome over de finish kwam won landgenote Rhianna Hepburn de wedstrijd bij de vrouwen. Zij voltooide de sprintafstand in een tijd van 00:53:28. De zege van Hepburn had overigens wat voeten in de aarde.

De kopgroep van zeventien triatletes werd na één fietsronde per abuis de wisselzone in gestuurd. Slechts twee deelneemsters aan de wedstrijden voor de junioren legde daardoor het volledige triatlonparcours - bestaande uit twee fietsrondes - af.

De jury besloot desondanks om de oorspronkelijke uitslag aan te houden. Hepburn mocht zich daardoor bij de junioren de snelste vrouw noemen. Het podium werd in Holten gecompleteerd met twee Nederlanders. Anniek Mars werd tweede, terwijl Sonja de Koning mocht zich de nummer drie noemen.

Uitslag Triathlon Junior Cup Men
1. Jack Crome - Australië - 00:55:01
2. Benjamin Airey - Nieuw-Zeeland - 00:55:07
3. Gregor Rasva - Estland - 00:55:16

Uitslag Triathlon Junior Cup Women
1. Rhianna Hepburn - Australië - 00:53:28
2. Aniek Mars - Nederland - 00:53:38
3. Sonja De Koning - Nederland - 00:54:45

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners