Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Voor de editie van 2024 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen in het Triatlonparcours doorgevoerd.

Bjorn van Beek, veiligheidscoördinator en voorbereider bij de Triathlon Holten, vertelt over de veranderingen en wat dit betekent voor de toeschouwers én deelnemers.

Bjorn is werkzaam in de evenementenindustrie. “Ik werkte toentertijd samen met Hendri Markvoort, en hij benaderde mij met de vraag of ik vanuit mijn vakgebied mee wilde helpen bij het professionaliseren van de Triatlon. Sindsdien ben ik op allerlei vlakken actief voor de Triathlon Holten, in de breedste zin van het woord. Het puzzelen vind ik leuk; hoe zorgen we ervoor dat de Triatlon ieder jaar mooier, efficiënter en beter wordt? Daar houd ik me graag mee bezig”, vertelt hij enthousiast.

Zo is de route van het parcours voor de bedrijventriatlon voor deze editie vernieuwd. “Bij de eerste en tweede ronde gaan de deelnemers rechtsaf de Kwintenweg op. Vervolgens komen ze via de Langstraat terug op de Beusebergerweg. Waar de deelnemers in vorige edities hier rechtdoor richting het dorp gingen, maken zij nu een kleine afzwaai via de Lambooijsweg en de Fliermatenweg. Vanwege de verplaatsing van de wisselzone moest het parcours aangepast worden, omdat de afstanden anders te groot werden”, legt Bjorn uit.

Wisselzone vanaf 2024 bij de Kandelaar


De welbekende wisselzone in de Industriestraat is vanaf 2024 (grotendeels) verleden tijd. “Voor de elite en de junioren-atleten blijft de situatie ongewijzigd; zij wisselen nog steeds in de Industriestraat. Voor de overige categorieën, die altijd wisselden op het grasveld in de Industriestraat, was een nieuwe oplossing nodig vanwege de aanstaande bebouwing daar”, aldus Bjorn.

De oplossing? Het opsplitsen van de wisselzones. 1e divisieteams wisselen op ‘Boer Biets weide’, alle overige teams wisselen op de nieuwe zone bij de Kandelaar. “De deelnemers rijden aan de onderzijde van de Kandelaar het parkeerterrein op, waarna ze via het weggetje naast de Biester de wisselzone weer verlaten.” 

Stationsgebied als nieuwe entree


“Het grote voordeel hiervan, is dat de meldpost en de inschrijving (nu aan de stationskant van de parkeerplaats) een stuk dichterbij zitten. Wij wilden de wisselzone en de meldpost al veel langer meer onderdeel maken van het evenement, en dat is nu gelukt. Het stationsgebied wordt nu de ‘entree’ van de Triathlon Holten. Er komt onder andere een info-stand, bezoekers kunnen met de trein komen of hun auto parkeren aan het Beukenlaantje. En voor iedereen die van een lekker hapje eten houdt; de horeca in het dorp én op de Holterberg blijft gewoon bereikbaar via een aparte omleidingsroute”, knipoogt Bjorn.

Aanpassing loopparcours


De nieuwe locatie van de wisselzone zorgt tevens voor één verandering in het loopparcours. “De Industriestraat is geschrapt uit het parcours. Om de afstand weer kloppend te maken, lopen de deelnemers nu via een ‘sluiproute’ door ‘Boer Biets weide’”.

Alle wijzigingen in het parcours staan aangegeven op de kaarten in de krant. Het parcours is ook via deze link te bekijken. Kijk hier goed naar en voorkom dat je voor verrassingen komt te staan tijdens de Triathlon Holten!

Triathlon Holten ontvangt cheque van Rabo ClubSupport

Op dinsdag 8 oktober hebben Anita Brinks, Liesbeth Holterman en Anneke Nijkamp namens het bestuur van de Triatlon Holten een cheque van de Rabo Clubsupport in ontvangst genomen. De..

lees verder

Stem op de Triathlon Holten voor de Rabo ClubSupport 2024

Met Rabo ClubSupport kunnen jullie bepalen welke clubs en verenigingen de Rabobank een financieel steuntje in de rug gaat geven. Leden van Noord en West Twente kunnen van 2 t/m 24 ..

lees verder

Triathlon Holten kraamkamer voor Olympisch talent!

Op woensdag 31 juli vond de Olympische Triatlon plaats in Parijs. Helaas deden de Nederlandse deelnemers niet mee voor de medailles.

De beide winnaars bij zowel de dame..

lees verder

Anita Brinks kijkt bij Oost vooruit op de Olympische triatlon

Voorzitter Anita Brinks van de Triathlon Holten was vanochtend in de live radio uitzending bij de regionale omroep Oost. Hier keek ze vooruit op de Olympische triatlon.

lees verder

Vind jezelf terug tijdens de 38e editie van de Triathlon Holten

De foto's van de Triathlon Holten 2024 zijn nu beschikbaar.

Onze fotografen hebben de foto's zo goed mogelijk geselecteerd. Je vindt deze foto's op onze F lees verder

Gevonden voorwerpen 2024

Haal jouw spullen op in het Kulturhus

Iets kwijt geraakt of vergeten? Op maandagavond 1 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 uur en 21:0..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners